Új formátumok támogatása: Leica IDEX, Carlson SurvCE RW5

Valahogy nem akar megállni a GeoZseni fejlesztése. Folyamatosan újabb és újabb dolgok kerülnek bele. Most pl. két újabb formátumból lehet mérési jegyzőkönyvet betölteni:

  1. Leica IDEX
  2. Carlson SurvCE RW5

Leica IDEX

A Leica IDEX formátum támogatásával remélhetőleg GSI fájlokkal kapcsolatos inkompatibilitási problémák. A Leica és a Geomax műszerekkel rendelkező felhasználók számára ezentúl az IDEX formátum használatát javasoljuk. Ebből a formátumból mindenféle trükközés nélkül minden adat beolvasható a GeoZsenibe.

Carlson SurvCE RW5

A Carlson SurvCE igen elterjedt adatgyűjtő szoftver. A GeoZseni ezentúl képes a Carlson SurvCE saját RW5 formátumából betölteni a mérési jegyzőkönyvet, tehát nincs szükség a mérési jegyzőkönyv más, köztes formátumba mentésére.

1.2.11 vagy 1.3.0?

Az utolsó stabil kiadás (1.2.9, 2011. december 3) óta rengeteg fejlesztés, módosítás, hibajavítás is történt a programban. Ezek a módosítások, javítások csak a fejlesztői (béta) verziókban érhetők el. Az 1.2.10-es verzió már a 9. kiadásánál tart. Felvetődött már a kérdés, hogy mikor lesz újabb stabil kiadás? Már nem sok kell hozzá. Van még néhány betervezett változtatás és egy két új funkció is, amiket még meg kell valósítani. Ezeket a stabil kiadás előtt még tesztelni kell, szóval az újabb stabil kiadásig még legalább egy béta verzió lesz.

Az még nem eldöntött, hogy az 1.2.11 vagy az 1.3.0 verziószámot fogja-e kapni, de ez a felhasználó szempontjából lényegtelen.

Kulcsok, megrendelés

A kulcsok elfogytak. A kulcsokat a forgalmazó minimum 10-es csomagban szállítja. Egy ilyen 10-es csomag beszerzési ára 100000 Ft fölött van, viszont 2-3 példányos forgalomnál, nem igazán éri meg beruházni. Újabb kulcsokat csak akkor fogok rendelni, ha legalább 5 példányra érkezik megrendelési igény. Felvetődött már más, szoftveres másolásvédelmi megoldás is, de a hordozhatósági szempontból egyik sem volt versenyképes a hardware kulcsos megoldással.